Kırıkkale'de kalıp Başkan olmak istiyorum

Kırıkkale

Kırıkkale Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan ve bürokrasinin önemli bir kademesinde görev yapan Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişi Ahmet Özdemir, doğuştan sağır ve dilsiz anne ve babasının desteğiyle belediye başkanlığı için kolları sıvadığını ifade ett

 

SADECE İŞARETLERLE ANLAŞTIK

Kırıkkale`nin Keçili köyünde dünyaya gelen Ahmet Özdemir`in anne ve babası doğuştan sağır ve dilsiz. Altı çocuklu anne ve babanın ikinci büyük çocuğu olduğunu söyleyen Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişi Özdemir, eğitim hayatının zorluklarını şu sözlerle anlattı. "Anne ve babam doğuştan sağır ve dilsizdirler. Eğitim hayatımız çok zor şartlarda ve maddi imkansızlıklar içinde geçti ama yapılan derecelere istinaden verilen ödüller ve yardımlarla okumuşuzdur. Çoğu zaman paramız olamamış ve bazen sınava yol parası olmadığı için gidemediğimiz de olmuştur. Anne ve babamız ile işaret dili ile iletişim kurmaktayız."

 

KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK BAŞARILAR

Kırıkkale`de başladığı eğitim hayatının ABD`de yüksek mühendis olarak tamamlandığını belirten Özdemir sırasıyla ODTÜ Makine Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi işletme bölümünü bitirdiğini ifade etti. Eğitim hayatının ardından Savunma Sanayi Müsteşarlığı`nda göreve başlayan Özdemir Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde 1 yıllık ekonomi yüksek lisansını tamamladı. Akabinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında müfettiş yardımcısı olarak görevine devam eden Özdemir kariyerini şu sözlerle anlattı. "Allah`a şükürler olsun ki mücadelemizle bu günlere geldik. Bu başarıları elde etmemde annem ve babamın gözleri var. Ben hiçbir zaman onlarla karşılıklı konuşamadım, sadece el hareketleriyle anlaştım. Ama onların duasıyla bu günlere geldim."

 

OKUMAYAN KALMAMIŞ

Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişliği görevindeyken Kırıkkale`ye belediye başkanı olmaya karar veren Özdemir, sıkıntılı geçen eğitim hayatına rağmen kardeşlerinin de eğitimini üstlenmiş. Kardeşlerinden Aladdin Özdemir, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünü, Mustafa Özdemir, Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Northeastern University (BostonABD) de bilgisayar alanında master ve doktora eğitimini tamamladı. Kardeşi Mahmut da en az ağabeyleri kadar göz dolduran bir başarıya imza atarak KırıkkaleÜniversitesi fizik bölümünü bitirdi.

 

ANNE VE BABASI İÇİN ENGELLİ HOCASI OLDU

Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Özdemir`in kız kardeşi Beyhan iseKırıkkale`de sadece gözleriyle hayata tutunan anne ve babasına en büyük hediyeyi işitme ve konuşma engelli tercümanı olarak verdiğini belirtti. Anne ve babasının bakımın üstlenen kız kardeşi Beyhan için övgüler dizen Ahmet Özdemir`in en büyük isteği ise Kırıkkale`ye olan borcunu ödemek için Belediye Başkanı olmak.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız